Előregyártott vasbeton szerkezet előnyei

Post in Csarnok szerelés, Referencia munkák

A csarnok építés során alkalmazott előgyártott vasbeton szerkezetek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek Magyarországon és fejlett gazgaságokban egyaránt. Ennek legfőbb oka a technológia nyújtotta előnyökben keresendő.

  • Az előregyártott szerkezetek lehetővé teszik a szinte egész évben történő helyszíni munkavégzést, szemben monolit jellegű szerkezetek építésével. A beton és vasbeton építkezés elsősorban szezon jellegű, mert a téli betonozás költségei igen magasak. Ezt a problémát az előregyártással lehet kiküszöbölni.

  • Míg nagyjából az építkezést az időjárási viszonyok miatt csak március elején lehet elkezdeni és maximum az első fagyokig, november végéig lehet folytatni, addig az előregyártással, a helyszíni betonozás lecsökkentésével körülbelül 3 hónapot lehet hozzácsapni – az időjárás függvényében – a helyszíni építkezéshez.

  • Az üzemi előregyártás függetleníthető az időjárástól, amely során nagy méretpontosságú és magas minőségű elemek legyártása válik lehetővé.

  • Egy másik fontos szempont, hogy az előregyártott vasbeton szerkezetek a helyszíni összeépítést követően azonnal terhelhetőek szemben a helyszínen kiöntött monolit szerkezetekkel, amelyeket csak 2-3 nap múlva lehet terhelni.

  • A monolit szerkezetek építese időigényesebb is, mint az üzemi körölmények között elkészített minőségi előregyártott termékeknek. A monolit szerkezet építésében leggyakrabban toronydarukat használnak, szemben az előregyéártott szerkezetekkel, ahol elsősorban autódarukat.

  • A toronydarukról bővebb információ partnerünk honlapján található.
    Ide kattintson >>>